Hammershøj Teglværk

I 1953 blev Randers Tegl Gruppen udvidet med et nyt og moderne teglværk. Værket blev opført på et område i Nørreådalen syd for Hammershøj, hvor der var store mængder ler i høj kvalitet. Det nye Hammershøj Teglværk har siden udviklede sig til et af Nordeuropas største og mest moderne teglværker med 3 separate produktionslinjer. Et gennemrationaliseret værk med en årskapacitet på 70 mio. sten.

På Værk 1 produceres blødstrøgne Unika mursten - eksklusive mursten hvor bl.a. tidligere tiders kulbrænding kombineres med nutidens effektive gasbrænding. Værket blev modificeret i 2000.

Værk 2 er et fuldautomatiseret maskinstensværk med produktion af dansk, norsk, svensk og tyske formater. Værket har 16.000 m3 sump med lerbehandling. Tørringen foregår i tørrekamre og brænding i en 137 meter lange tunnelovn. Anlægget bliver løbende moderniseret med henblik på kvalitetssikring og energioptimering. Produktionen omfatter røde, røde/brune og brune mursten.

Værk 3 er et moderne værk med produktion af blødstrøgne og ”håndstrøgne” mursten. Produktionen foregår via 10.000 m3 sump på 3 blødstenspresser og 1 ”håndstrygningspresse”, i kammertørrerier og 135 meter lang tunnelovn. Værket bliver løbende moderniseret.

Adresse:
Tindbækvej 16
8830 Tjele

Hammershøj Teglværk

Skab unikke uderum med belægning i tegl

Belægning i tegl er det naturlige, stilrene og holdbare valg til udendørs belægninger. Se TRUE COLOR – ny serie af belægningsklinker til stilfulde løsninger.

Læs mere

Hele Skandinaviens teglleverandør siden 1911

Randers Tegl-Gruppen er en familieejet koncern - etableret i 1911. Vores produktudvikling tager afsæt i mere end 100 års erfaring, faglig stolthed og glæden ved at skabe innovative projekter med tegl. 

Randers Tegl-Gruppen er i dag blandt Nordeuropas førende teglproducenter. Vi er leverandør til store dele af Skandinavien og Tyskland og producerer et bredt sortiment af kvalitetsprodukter inden for mursten, tagsten, belægning samt overliggere og bjælker.

Vi er stolte af at kunne tilbyde markedets bredeste udvalg af produkter i tegl fra teglværker i Tyskland og Danmark.

Læs mere om Randers Tegl A/S

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig og få info om nye projekter, produkter og andet godt fra Randers Tegl.

Randers Tegl A/S   ·   Mineralvej 4   ·   9220 Aalborg Ø   ·   CVR 20 40 02 34   ·   T: 98 12 28 44   ·   info@randerstegl.dk   |   © 2015  -  Randers Tegl A/S