En investering i familiens sundhed.

BYG ET GODT INDEKLIMA


DEN FULDMUREDE BOLIG GIVER ET OPTIMALT INDEKLIMA MED GOD TEMPERATURREGULERING, STØJDÆMPNING OG MINIMAL RISIKO FOR HUSSTØVMIDER OG SKIMMELSVAMPE.

 

TRIVSEL ER NOGET, MAN BYGGER

Mursten er en investering i familiens sundhed. Mursten er tegl - et rendyrket naturmateriale, der består af brændt ler. Tegl og mørtel er rene uorganiske materialer, der er brændt ved så høj temperatur, at de ikke indeholder spor af organiske materialer. Det betyder, at der ikke er risiko for vækst af biologiske organismer, der er blandt årsagerne til mange indeklimagener.

I et muret hus bruges der hverken opløsningsmidler eller andre organiske produkter i forbindelse med produktionen og opførelsen. Bygninger af murværk er derfor helt fri for afgasning og afgiver heller ingen allergifremkaldende stoffer. Du finder med andre ord ikke bedre rammer end mursten til det gode indeklima.

 

 

SUNDHED ER NOGET, MAN BYGGER

Undgå skimmelsvamp og støvmider med fuldmurede vægge. Skimmelsvampe findes overalt i naturen, og med de rette rammer inden døre kan du sikre dig, at de bliver i naturen. I et fuldmuret hus med de rette ventilationsforhold minimerer du både risikoen for skimmelsvamp og husstøvmider, fordi indeklimaet er tørt.

Når boligen er fuldmuret er indervæggen aktiv med til at absorbere fugten fra luften. Tegl har let ved at optage fugt, da det har en langt mere diffusionsåben overflade end andre bygningsmaterialer. Men i modsætning til andre materialer skades mursten ikke af fugt. Resultatet er et komfortabelt og behageligt indeklima, som er sundt at opholde sig i for hele familien.

SKABT TIL LIV OG GLADE DAGE

Har du én gang boet i et fuldmuret hus, vil du aldrig bo på andre måder. Murstensvægge er som skabt til det dynamiske familieliv, hvor der flyttes rundt, byttes værelser og løbende ændres på indretningen. Den massive væg tåler dagligt slid og slag fra hele familien. Derudover kan du glæde dig over, at blanke murstensvægge er helt vedligeholdelsesfri. Vandskurede vægge er nemme at rengøre og selv de tungeste reoler, skabe og lignende kan med lethed fastøres direkte i vægen uden brug af ekstraudstyr og særligt værktøj.

Bæreevnen for en skrue i en murstensvæg er mange gange højere end i en let vægkonstruktion.

MURSTEN GIVER RO I HYTTEN

Fuldmurede villaer er mere lyddæmpede end huse, der er bygget i lette materialer. Mursten har nemlig den egenskab, at de giver en god lydisolering. Støj udefra er begrænset, og murede skillevægge giver langt bedre lydisolering mellem husets rum end vægge af eksempelvis letbeton og gipsplader.  Samlet set er det med til at forbedre boligens akustiske indeklima og øge komforten i det daglige. Så skru du bare helt op for det gode humør.