Formsten


Det kræver særlige materialer at udleve arkitektoniske visioner. Derfor specialfremstiller vi både buede, kantede og vinklede mursten, der matcher dit projekt.


Det bliver mere og mere tydeligt, at mursten ikke nødvendigvis skal være firkantede. De kan have alverdens former og formater. Derfor tilbyder vi særligt producerede formsten, som passer til netop dit projekt. Afhængigt af behovet kan vi udarbejde formstenene efter forskellige principper. Vi finder den optimale produktionsmetode i hvert enkelt projekt ud fra arkitekt og bygherres ønsker. Derefter producerer vi enten formsten i 3D-printede specialforme eller ved at skære og lime flere sten sammen.

Vores særligt producerede formsten er blandt andet brugt i projekterne The Compton i London og Fyrstikkalleen i Oslo.

Indbydende bløde rundinger

The Compton ved siden af Regents Park i London er en overdådig bygning med storslåede arkitektoniske visioner. De krævede både bløde kurver, geometriske mønstre og en storslået aluminiumsfacade.

Bygningen krævede også et helt særligt indgangsparti med bløde og runde hjørner. Resultatet blev et kurvet loft i tegl, der byder bygningens beboere og gæster velkommen.

Vi hjalp arkitekterne fra Simon Bowden Architects med at skabe særlige formsten, der muliggjorde det passende indgangsparti til den storslåede bygning i moderne Art Deco-stil.

Ikoniske skarpe kanter


Fyrstikkalleen i Oslo er et ambitiøst og bæredygtigt projekt med tre skulpturelle kontorbygninger, som skaber særligt lysindfald og en markant men harmonisk velkomst til domicilet.

Der er flere elementer, der gør bygningen ikonisk. Men særligt de markante trekantede flader, der erstatter klassiske hjørner, giver et unikt udtryk til bygningen. De skaber også et særligt miljø med stort lysindfald inde i bygningerne.

Vi har hjulpet Kristin Jarmund Architects og Vedal Entreprenør med at realisere projektet, da de store trekantede flader er muliggjort og skabt ved hjælp af formsten.