TAGSTEN FRA RANDERS TEGL


DET ER MANGE GODE GRUNDE TIL AT VÆLGE TAGSTEN I ÆGTE TEGL. ÆGTE TEGL ER ET RENT NATURMATERIALE, DER SPILLER SMUKT SAMMEN MED NATUREN OG PATINERER PÅ EN ELEGANT MÅDE.

Det er ikke uden grund, at tagsten i ægte tegl er et hyppigt kopieret produkt. Den ægte vare er imidlertid en yderst fornuftig investering, der vil glæde både dig og dine naboer i generationer. I mange tilfælde er taget i ægte tegl ikke dyrere end efterligningen. Til gengæld holder det værdien langt bedre – ligesom at det i det hele taget bare holder bedre.

Tagsten fra Randers Tegl er baseret på gennemprøvede produktionsprincipper. Alle produkter produceres på topmoderne og energioptimerede anlæg, og sortimentet dækker alt lige fra eksklusive historiske formater til moderne glaserede tagsten. Produkterne er opdelt i serier fra Højslev og Laumans.

Højslev er vores sortiment af klassiske tagsten udviklet til Skandinaviens hårde klima. Tagstenene produceres på vores moderne teglværk i Højslev. Stenene er baseret på en speciel lerblanding med skiferler og brændes i kassetter ved 1050° C – en højere temperatur end mange andre tagsten på markedet. Resultatet er smudsavisende, smukke og uforgængelige tagsten i karakteristiske farver og former.

Laumans er Randers Tegls tyske datterselskab. I mere end 100 år har Laumans været synonymt med glaserede og engoberede tagsten af enestående høj kvalitet. Med tagsten fra Laumans kombinerer vi generationers sans for keramiske håndværk med nye innovative produktionsmetoder. Resultatet er et bredt sortiment af moderne og eksklusive tagstenstyper i stærke glasurer og engober.

PERFEKTION HAR SIN EGEN KLANG

Kun de tagsten, der synger af kvalitet, forlader Randers Tegl. Samtlige tagsten gennemgår en akustisk klangtest, hvor skjulte fejl og revner i den brændte tagsten afsløres. Det kan virke overdrevet, men det er den bedste måde at sikre en ensartet, høj kvalitet. Perfektion har sin helt egen klang. Lyt selv engang, når du får produktet i hånden. Det er glæden ved at vælge et gennemprøvet og gennemarbejdet produkt.

BRÆNDT TIL DE KOLDESTE NÆTTER

Højslev tagsten er brændt i kassetter ved 1050° C. Selve brændingen tager 2 døgn i en moderne tunnelovn. Hele processen overvåges nøje, så samtlige tagsten opnår samme enestående kvalitet og hårdhed. Den præcise styring sikrer, at produkterne lever op til høje kvalitetskrav. Det betyder også, at vi sover godt om natten, fordi vores tagsten er absolut frostfaste.

GLASURER OG ENGOBER I VERDENSKLASSE

Laumans’ enestående produktkvalitet er resultatet af kompromisløs grundighed og glasurteknik i verdensklasse. Stenene produceres på højteknologiske anlæg, men med respekt for keramiske traditioner. Selvom det er mere almindeligt og billigere at påføre engober og glasurer med sprøjte, vælger Laumans at hælde dem gavmildt ud over stenene. Det giver de færdige produkter den enestående dybde og eksklusive farvespil, som gør Laumans tagsten helt unikke.