VÆLG ET NYT TAG I TEGL


DER ER MANGE TYPER AF NYT TAG I FORSKELLIGE TAGSTEN, TEGL, FARVER OG ANDET AT FORHOLDE SIG TIL. MEN HVAD KOSTER ET NYT TAG EGENTLIG? HVILKET NYT TAG HAR LÆNGST LEVETID? OG HVILKEN FARVE TAGSTEN PASSER BEDST TIL DIT KÆRE HJEM?  NYT TAG GIVER MANGE UBESVAREDE SPØRGSMÅL. HER ER BEDSTE GODE RÅD INDEN DU VÆLGER NYT TAG.

TAG I TEGL ELLER BETON

Den klassiske diskussion omkring typer af tagsten er materialevalget mellem ægte tegl eller beton. Ægte tegl er hårdtbrændt ler og den mest langtidsholdbare løsning. Beton er det billige alternativ til ægte tegl, men falmer hurtigt samtidigt med at mos nemt gror på den ru beton. Beton har ringe holdbarhed sammenlignet med ægte tegl.

Et nyt tag i tegl holder som regel mere end 100 år, fås i mange former og farver samt patinerer smukt gennem årene uden at falme. Glaserede tegl afviser desuden mos og alger i ekstra høj grad. Derfor er et nyt tag i tegl det rationelle valg og en investering i tagstenens ekstra lange levetid.

 

HVORFOR NYT TAG?

Der er flere gode og fornuftige grunde til at få lagt et nyt tag. Ofte er ældre huse utilstrækkeligt isoleret og har et relativt stort varmetab igennem taget. Prøv at få taget en energimåling i vinterhalvåret og se om du kan slippe for at fyre for gråspurvene. Et bedre isoleret tag giver kun god mening og sparer dig for mange penge.

Et nyt tag i tegl er også en investering i boligens værdi og udseende. Effekten af et ny tegltag løfter stort set altid det samlede indtryk af en bolig. 

Husk altid at tjekke din lokalplan for brug af bestemte teglsten.

NÅR DU ER IGANG

Skal du alligevel i gang med at anlægge et nyt tag, så kan du samtidigt forbedre din boligs isolering, udseende, indfald af dagslys og pladsforhold. Mange vælger at tilføre en ekstra etage, forøge loftshøjden eller montere kviste for at give mere lys og gulvplads. Når arbejdet nu er i gang, kan det ofte forbedre din øverste etage en hel del at tænke lidt kreativt indefra. Det kan være du vil udnytte din loftsplads, lysindfaldet, loft til kip eller måske etablere en hyggelig hems.

Anlægning af nyt tag kan blive starten på en mindre revolution af din øverste etage, som du kan få mindst lige så meget glæde af som et langtidsholdbart tegltag.

Husk altid at ansøge om byggetilladelse til kviste i forhold til din lokalplan.

Se udvalget af teglsten fra Randers Tegl her.