RANDERS TEGL BLOG


Selvom det er et af verdens ældste byggematerialer, er mursten langt fra gået af mode.

Familien Vestergaard overtog deres nye hjem i Aalborg i starten af 2016. Efter et tagtjek stod det klart, at der skulle et nyt tag til. Selvom familien aldrig var i tvivl om, at deres nye tag skulle være af tegl, tog det dem tre år, før de kom i gang med projektet.

I 2017 købte Jette Moberg et håndværkertilbud. Hun har siden gennemrenoveret den fine gamle patriciervilla og skiftet det slidte røde tegltag ud med nyklassikeren RT 822 i en silkemat antracitgrå farve, som både pryder huset om omgivelserne.

Undertaget er den konstruktion, der ligger under din tagbeklædning, og det skal sikre, at dit tag er tæt. Derfor er det afgørende, at dit undertag er i topform, så dit hus bliver beskyttet.

Når man går med drømme om at lægge et nyt tag, er der typisk ét spørgsmål, der overtrumfer alle andre: Hvad koster det?

En investering i et nyt tag er i de fleste husholdninger noget, der kan mærkes på budgetkontoen, men ligesom med bilkøb, huskøb, udskiftning af husets vinduer og lignende er der en række forudsætninger, der skal være på plads, før man ka ...

Et tegltag er dyrere end alternativerne, men det gælder kun, når det skal lægges. Regnestykket ændrer sig over tid, hvor produktionsmetoden og materialerne betyder længere levetid og æstetisk holdbarhed.

Parret Anne og Simon, der er kendt fra TV2-programmet Nybyggerne, købte en villa fra 1950 og kastede al deres energi i en totalrenovering. I forbindelse med renoveringen har Anne og Simon udskiftet det gamle tag med et nyt tag i sort tegl, der har fornyet hele husets udtryk. Det var første gang, parret skulle skifte et tag. Læs om deres tagprojekt - eller se ...

Når du vælger tegl til dit tag, skal du træffe nogle valg og fravalg - en teglsten er nemlig ikke bare en teglsten.

Af de mange forskellige tagmaterialer, du kan vælge imellem, er tegl det ældste og mest klassiske. Men tegl er ikke bare tegl, og hvis du skal skifte dit tag eller anlægge et nyt og overvejer et tegltag, skal du først og fremmest beslutte di ...

Et tag bestående af teglsten har nogle objektive fordele i forhold til andre typer tag – ikke mindst når det kommer til levetid og krav til vedligeholdelse.
Men i den mere subjektive ende af skalaen er der det aspekt, der handler om udtryk og æstetik. Eller med andre ord: Hvilket tag er det pæneste?