Daniel Pedersen .
Villaen i skoven.

Villaen i skoven

En blanding af vandrette og lodrette linjer, skaber et legende udtryk i denne eksklusive villa - designet af Engel Architects fra Holland.

 

Engel Architects består af et sammentømret team med meget erfarne arkitekter og profesionelle håndværkere, som specialiserer sig i arkitektur og indretningsarkitektur. 

 

Det er igennem deres personlige service, at Engel Architects fører projektet ud i livet. Arkitekterne tager del i detaljerede diskussioner med privatkunder og håndværkere for at skabe en fælles projektplan. Derudover gennemgår de alle tegningerne for at sikre en fælles forståelse. Her er målet at få elimineret de overraskelser som må dukke op. Engel Architects er medlem af BNA (Royal Institute of Dutch Architects).
 

 

Naturen // En drøm bliver til virkelighed

At bo i skovene omkring Zeist er en drøm for mange - en drøm som faktisk bliver en realitet for nogle. I 2018 blev vi spurgt om at designe et hus på en selvbygget grund i en af de smukkeste naturområdet i landet, hvor skoven bogstavelig talt når hele vejen op til dørtrinet. Kundernes ønske var et moderne hjem med masser af plads som var forbundet med naturen, hvor skovens omgivelser også ville træde igennem indendørs. Huset skulle udstyres med alverdens bekvemmeligheder. De ønskede sig desuden også et rummeligt og åbent køkken, et hjemmekontor med egen indgang, rigeligt antal værelser og vigtigst af alt - masser af lys og plads. 
 

 

DESIGN // Indendørs-udendørs

Huset er designet som en sammensætning af to assymetriske rum med forskellige højder, med dobbelt saddeltag med skrånende udhæng. Fraværet af mezzanin giver soveværelset og badeværelset på 1. salen en imponerende højdre på over 5 meter. De slanke stålrammer, kombineret med murværket, som fortsætter indvendig og udvendig, forstærker indendørs-udendørs sammehængen på både stueplan og 1. salen. Ved at inkorporere hjørnevinduer, bliver den visuelle forbindelse til skoven og den omkringliggende natur, udvidet og styrket. Huset har naturligvis også en dobbeltgarage med carport. 

 

 

MATERIALER // Varm & Moderne

På trods af sin ret traditionelle tagform, har huset et moderne udssende pga. brugen af de lang-formatet grå mursten. De slanke stort stålfacader øger også husets modernitet. Anvendelsen af egetræselementer på garagen, den store drejelige hoveddør og lofterne ved udhængene, skaber en smuk kontrast til de gråtonede mursten, som giver huset en slank, men varm stemning. 

 

LEGEN MED LINJERNE // I Harmoni

En blanding af vandrette og lodrette linjer, skaber en legende sammensætning. 
De aflange, vandrette baldakiner skaber en rød tråd og skaber en balance til det lodrette udtryk. Et lameltag i baldakinen giver mulighed for at sidde uden for selv i regnvejr og byder vintersolen velkommen i huset. Forskellige forbandter i murværket (både vandret og lodret), skaber en subtil opdeling facadens forskellige planer. En skorsten med indendørs og udendørs pejs, er et iøjnefaldende element på bagsiden af huset. 

 

ULTIMA // A work of art

 

Ultima formatet er den mest eksklusive serie af mursten, vi nogensinde har produceret. Serien inderholder unikke blødstrøgne mursten med mange detaljer og spændende farver. Alle murstenene is serien har gennemgået en omfattende produktionsproces for at skabt det endelig udtryk. Den unikke overfladestruktur giver en dynamisk facader - fyldt med variationer. 

UDFORSK// Opdag mulighederne med Ultima

 

Vil du gerne udforske og vide mere omkring Ultima?
Når modige ideer, godt håndværk og eksklusive materialer mødes, så bliver enestående arkitektur skabt. Dette kræver en mursten ud over det sædvanlige. 

Udforsk muligheder med Ultima >>

 

 

About // Credits

 

BRICK 
ULTIMA RT 156
YEAR
2022
LOCATION
HOLLAND
ARCHITECT
ENGEL ARCHITECTS
CONTRACTOR
VAN BERKEL AANNEMERS 
AGENT
HEYLEN CERAMICS
IMAGES
ENGEL ARCHITECTS and 
STIJN POELSTRA FOTOGRAFIE & VIDEO