Daniel Pedersen .
Villa P - Ultima villa med udsigt.

Villa P - Ultima villa med udsigt

Villa P er en privat villa designet af Gondesen+Wenzig arkitekter. Inspirationskilden var ideen om et spansk gårdhus. Enkle, kubiske strukturer med RT154 Ultima resulterer i et moderne udseende.

Gondesen+Wenzig Arkitekter er et fremtrædende arkitektfirma i Braunschweig, Tyskland. Firmaet har etableret sig som en leder inden for arkitektonisk innovation og kreativitet og har leveret uovertrufne designs i årtier.

Gondesen+Wenzig architects

Med et team af højtuddannede arkitekter er firmaet blevet det foretrukne valg for kunder, der søger skræddersyede designs, der kombinerer funktionalitet, æstetik og bæredygtighed. Gondesen+Wenzig Arkitekter har en imponerende portefølje af forskelligartede projekter, lige fra erhvervsbygninger til boligprojekter, alle har vundet anerkendelse for deres unikke designs.

Firmaets ekspertise ligger i at omsætte kundens vision til et arkitektonisk mesterværk, mens man tager hensyn til projektets sociale, kulturelle og miljømæssige indvirkning. Firmaet er kendt for sin sans for detaljer, professionalisme og kundefokuserede tilgang. Arkitekterne arbejder tæt sammen med kunderne i alle trin af processen, fra konceptualisering af ideer til endelig udførelse.

Privatliv

I 2019 bad en kunde Godensen+Wenszig arkitekter om at designe en individuel boligbygning for en familie på fire. I de første samtaler ønskede kunden et hus, der ville give så meget privatliv som muligt.

Design 

For at skabe privatliv forestillede designet sig et U-formet hus med en lukket facade og en indre gård. Et åbent tag markerer en elegant overgang fra gården til haven. Designet var inspireret af ideen om et spansk gårdhus. De generøse vinduesvalg muliggør lyse og rummelige værelser i stueetagen. Første sal, som er mindre, ligger parallelt med den stille boliggade. En to-etagers indgangshal forbinder de to etager.

Materialer

Enkle, kubiske strukturer resulterer i et moderne udseende. Et vigtigt element i designet er kombinationen af materialer mellem stueetagen, konstrueret med den lyse, smalle, langformat mursten, Ultima RT 154, og øverste etage, der har en forvejret kobberfacade med sektioner af trælister.

I overensstemmelse med designets strenghed er facaderne, der vender mod den omkringliggende boliggade, snarere lukkede med smalle vinduesåbninger, mens de store vinduer i stuerne og soveværelserne åbner sig bredt mod haven. Den lyse sandfarvede mursten blev også brugt til ydre loftsoverflader og som en del af gårdhavegulvet. Valget af holdbare og værdifulde materialer bidrager til den bæredygtige konstruktion.

 

Det lange format

Designet får sin strukturelle spænding fra kombinationen af en kvadratisk stueetage med en indskåret indre gårdhave og en delvist overlejret øverste etage. Basen, bygget af Ultima RT 154, giver en skarp kontrast til den mørke, forvejrede kobberfacade på etagen ovenover. Kundens ønske om privatliv er implementeret i designet gennem en relativt lukket ydre facade med kun små åbninger, mens huset åbner sig mod gården med en stor glasfacade. En stor åbning forbinder gården med haven og tilbyder forskelligartede udendørs udsigter fra alle dele af huset. Den samme karakteristiske mursten, der blev brugt til facaden, bruges til gulvbelægningen og til loftsbeklædningen af det åbne loggiatag.

 

Læs mere om Ultima lige her >>

 

Find din nærmeste kontaktperson i Randers Tegl her >>