Nyt tag på fire uger

Af Jan Møller Pedersen

Familien Vestergaard var aldrig i tvivl om, at deres nye tag skulle være af tegl. Alligevel tog det tre år, før familien kom i gang med projektet.

Mette Vestergaard og hendes familie overtog deres nye hjem i Aalborg i starten af 2016. De bestilte et tagtjek og fandt ud af, at det gamle tegltag ikke lå korrekt – der skulle et nyt tag til.

Vi var faktisk ikke i tvivl om, at det nye tag skulle være af tegl. Det passer til vores hus, som blev bygget i 1950.

Mette Vestergaard

Men først skulle familien lige flytte ind og komme på plads. Så beslutningen om det nye tag blev udskudt. Et par år.

Store beslutninger kræver god rådgivning

Tagprojektet var ukendt territorie for familien Vestergaard, som aldrig havde stået i situationen før; Hvad ville et nyt tag koste, hvor lang tid ville det tage og hvem skulle gøre hvad?

I slutningen af 2018 kontaktede familien Randers Tegl og fik tilsendt forskellige tagsten for at fornemme materialet og farven. Efter kyndig rådgivning af Mettes far og sparring med en konsulent hos Randers Tegl valgte de den røde engroberede RT711-tagsten. Det tidsløse design passede til den røde murstensvilla i det grønne område i Hasseris i Aalborg. De indhentede tilbud fra lokale tagdækkere og valgte en fuld enterprise hos den lokale tømrer- og murervirksomhed Kvist & Kristensen.

Snorlige proces

Herefter gik det hurtigt. Et par uger efter bestillingen gik tagdækkerne i gang, og ifølge Mette ”kørte det snorlige”. Det eneste bump på vejen var, at skorstenen viste sig at være mere medtaget end først antaget, så den skulle med i projektet.

Fire uger senere – kun afbrudt af en lille uge med dårligt vejr – var der igen et flot tegltag på familiens Vestergaards hus.

Fire uger med håndværkere på loftet kan lyde af meget, men det tog ikke tagglæden fra familien. De kunne bo i huset og havde ingen gener ved tagprojektet; Arbejdet blev lavet inden for normal arbejdstid, så når Mette og familien kom hjem, holdt tagdækkerne også fyraften. Desuden foregik næsten al arbejdet på loftet, så det var kun, da der skulle indsættes ovenlysvinduer, at håndværkerne var inde i huset.

Vi er super glade for det nye tag. Og processen var fin – både tidsplanen og budgettet holdt.

Mette Vestergaard
Mettes råd til dig, der overvejer at købe nyt tag
  • Når først man er i gang, så er det ikke så stort et projekt, som det virker til på forhånd
  • Ved at vælge en fuld enterprise koordinerer fagfolkene projektet, og man kan selv slappe af i projektet
  • Indhent mere end ét tilbud. Der kan være op til 100.000 kr. forskel på tilbuddene

Budget

Alt i alt kostede det nye tag til 320.000 kr. inklusiv fuld isolering, nye ovenlysvinduer og arbejdstimer.

Få en tagstensprøve sendt hjem til dig - kvit og frit

Mere fra bloggen

I 2017 købte Jette Moberg et håndværkertilbud. Hun har siden gennemrenoveret den fine gamle patriciervilla og skiftet det slidte røde tegltag ud med nyklassikeren RT 822 i en silkemat antracitgrå farve, som både pryder huset om omgivelserne.

Undertaget er den konstruktion, der ligger under din tagbeklædning, og det skal sikre, at dit tag er tæt. Derfor er det afgørende, at dit undertag er i topform, så dit hus bliver beskyttet.

Når man går med drømme om at lægge et nyt tag, er der typisk ét spørgsmål, der overtrumfer alle andre: Hvad koster det?

En investering i et nyt tag er i de fleste husholdninger noget, der kan mærkes på budgetkontoen, men ligesom med bilkøb, huskøb, udskiftning af husets vinduer og lignende er der en række forudsætninger, der skal være på plads, før man kan svare fyldestgørende på spørgsmålet. Læs mere om overvejelser og processen her.

Et tegltag er dyrere end alternativerne, men det gælder kun, når det skal lægges. Regnestykket ændrer sig over tid, hvor produktionsmetoden og materialerne betyder længere levetid og æstetisk holdbarhed.