Randers Tegl .
Gør plads til inkonsistens.

Gør plads til inkonsistens

Blødstrøgne mursten med små krumninger og uregelmæssige overflader giver en organisk fornemmelse i murværket

Skær ned på de lige linjer for at gøre plads til elegance.

Tiden er kommet til at bryde med de lige linjer, som vi kender fra både arkitektur- og byggetraditioner. Ved hjælp af velovervejet inkonsistens kan vi i stedet skabe elegante bygninger, både til erhverv og bolig.

Til det formål har vi skabt en blødstrøgen mursten med små krumninger, uregelmæssige overflader og varierende farvenuancer. De små elementer af inkonsistens giver en organisk fornemmelse i murværket, som både kan være i tråd med naturen og med det pulserende byliv.

I Oslo har Reiulf Ramstad Arkitekter skabt en unik arkitektonisk perle, som på én gang er moderne og et med naturen. Husenes vægge er forskudt for at skabe private rum og uforstyrret panoramaudsigt over parken, som husene er bygget i. Samtidig er husene bygget i en specialdesignet blødstrøgen mursten. Ultima-murstenen varierer i både udtryk og farve, og det er netop denne velovervejede inkonsistens – både i den enkelte sten og husene imellem – der skaber en afslappet og moderne elegance i byggeriet.

I Danmark arbejder arkitekter også mere og mere med inkonsistens. Fx på Frederiksberg Allé, hvor COBE Arkitekter har designet en bygning, som både harmonerer med det smukke klassiske nabolag og huser en topmoderne metrostation.

Bygningen er skabt af fem forskellige byhuse, som omkranser en stor gårdhave. Hvert byhus har sit eget forbandt, som er lavet med tre forskellige mursten – en af dem er den sandfarvede blødstrøgne Ultima RT 154. Her er inkonsistens også et vigtigt element i de varierende forbandt, som på en gang er forskellig og sammenhængende. Resultatet er diversitet i harmoni – med respekt for historien og den moderne storbys behov.