Randers Tegl .
Nyt tag på 50'er villaen.

Nyt tag på 50'er villaen

Parret Anne og Simon, der er kendt fra TV2-programmet Nybyggerne, købte en villa fra 1950 og kastede al deres energi i en totalrenovering. I forbindelse med renoveringen har Anne og Simon udskiftet det gamle tag med et nyt tag i sort tegl, der har fornyet hele husets udtryk. Det var første gang, parret skulle skifte et tag. Læs om deres tagprojekt - eller se hvordan i videoen.

Hvad koster et tag?

Parret Anne og Simon, der er kendt fra TV2-programmet Nybyggerne, købte en villa fra 1950 og kastede al deres energi i en totalrenovering. I forbindelse med renoveringen har Anne og Simon udskiftet det gamle tag med et nyt tag i sort tegl, der har fornyet hele husets udtryk. Det var første gang, parret skulle skifte et tag.

Da Anne og Simon besluttede sig for at skifte taget på deres 1950-villa, tog de hul på en opgave, de ikke havde prøvet før – og sandsynligvis ikke kommer til igen. Og det viste sig hurtigt, at den slags projekter kræver grundig forberedelse.

”Vi meget grønne i hele vores tagrenovering, og da vi gik i gang med tagrenoveringstankerne, blev det ret hurtigt tydeligt for os, at det var en hel videnskab at skifte tag med overvældende mange muligheder og løsninger. Det viste sig, at et tag ikke bare er et tag. Det er et meget markant udtryk på huset, og et tag findes også i mange facetter og prisklasser,” siger parret, der brugte lang tid på at sætte sig ind i stil, udtryk og tagkvalitet.

"Det, der overraskede os mest, var, hvor tydeligt et aftryk et tag faktisk sætter på et hus. Det forkerte tag kan efter vores mening ødelægge hele husets udtryk, stil og charme."- Anne og Simon

Valget faldt på et tegltag

Efter en grundig forberedelsesfase valgte Anne og Simon, at det nye tag skulle være et tegltag.

”Et tegltag er kvalitetsmæssigt meget bedre end beton. Tegltag holder også glans og farve bedre, hvorimod betonsten er mere ru og hurtigt kommer til at se snavset og grimt ud. Vores tegltag fra Randers Tegl er et dansk produceret kvalitetsprodukt. Samtidigt bliver et tegltag smukt med tiden, så vi ikke skal rense det i tide og utide. Tegl holder længst – og det betyder meget for os,” siger Anne og Simon.

Råd og vejledning fra fagfolk

Huset er “født” med rødt tag og brune trævinduer, men parret valgte at skifte alle vinduer til sorte aluvinduer, og det var en markant ændring, som fik betydning for valget af tag.

”Med de nye vinduer virkede det naturligt også at vælge et sort tag, da det efter vores mening også passer bedre arkitektonisk til huset. Før vi gik i gang med projektet, havde vi aldrig skænket de mange forskellige tagstensfaconer en tanke. Men da vi først fik øjnene op for, hvor meget af husets udtryk man kan ødelægge med et forkert tagstensvalg, valgte vi at søge råd hos både fagfolk, tømrer og rådgivere fra Randers Tegl.

Vi endte med at vælge en klassisk vingetagsten fra Højslev, da tagstenens form giver et rigtig flot og harmonisk udtryk, der matcher husets stil. Derudover fik vi anbefalet Højslev vingetagstenene af fagfolk, der har meget mere erfaring med tagudtryk og -stil end os,” siger Anne og Simon.