Daniel Pedersen .
Minimalistisk luksus i Oslo.

Minimalistisk luksus i Oslo

LIE ØYEN Arkitekter har tegnet en imponerende forlængelse af villatypologien langs Bygdøynesveien. Placeringen af villaerne giver ekstraordinære sol- og naturskønne forhold for alle lejligheder, og tilbyder privatliv væk fra vej og naboer. Bygdøynesveien imponerer alle med sine store udendørs områder, der byder på uovertruffen udsigt.

Lie Øyen arkitekter, grundlagt af Tanja Lie og Kristoffer Øyen, består af 12 medlemmer (13 inklusive hunden Lucy), og er kendetegnet ved deres interesse i at overbygge kløften mellem urbanisme og den omhyggelige skabelse af små elementer.

Lie Øyen kombinerer omfattende praktisk byggerfaring, undervisning og teoretisk ekspertise. Firmaets alsidighed kommer til udtryk i dets mangfoldige portefølje, med et unikt fokus på samspillet mellem byplanlægning og de indviklede detaljer i design.

 

// Vision & Koncept

 

LIE ØYEN Arkitekter har skabt en omfattende struktur som en udvidelse af villatypologien langs Bygdøynesveien. Placeringen af bygningerne giver enestående sol- og landskabelige forhold for alle lejligheder, og tilbyder privatliv fra vejen og naboerne. Bygdøynesveien imponerer alle med sine omfattende udendørs områder, der praler af uovertrufne udsigter.

Konceptet med én stor lejlighed per etage er simpelt og tilbyder lyse rum med udsigt i alle retninger. Trapper og elevatorer er planlagt således, at alle lejligheder har den bedst mulige forbindelse mellem hovedetagen, tagterrasserne, indgangen, privat garage og yderligere rum.

 

// Ultima RT 163

 

Den valgte sten til facaden er en grå-engoberet mursten i lanformat. Engobe er en fin keramisk væske, der påføres murstenen inden brændingen. I dette tilfælde skaber engoben et let gråt farvespil og dermed elegant og dynamisk variation i de store flader. 

 

// Keep it simple

 

Med sit rene og minimalistiske design udstråler arkitekturen enkelhed med tydelige markeringer for indgangene til bygningerne. Generøse altaner er som om de er ”udskåret” direkte fra bygningsmassen selv, og på nogle steder, fremspringende ved hjælp af murstensbjælker for at skabe beskyttede og solrige udendørs områder. Bygning A har private indgange og trapper, mens Bygning B, der strækker sig over fire etager, har en fælles indgang med et delt repræsentativt trappehus.

 

// Holdbart og minimal vedligehold

 

Materialerne - beton, tegl og stål - er holdbare og vedligeholdelsesfrie materialer, der sikrer, at bygningerne og landskabet tilsammen danner en sammenhængende og repræsentativ facilitet. Murværket er udført med Ultima RT 163, en let og eksklusiv lineær mursten, og de forskellige forbandter fremhæver bygningens lineære udtryk. Facaden består af lange horisontale vinduer mod syd og vest, samt vinduer med åbningsfelter mod nord og øst. De faste glaspartier er rummelige og ledsaget af anodiserede aluminiumsprofiler og laminerede glashjørner.

Skydedørene til terrasserne øger den visuelle forbindelse til det udendørs miljø og styrker forholdet mellem det indendørs miljø og den omkringliggende natur. Dørene er integreret i gulvet og loftet og er udviklet med et unikt afløbssystem for at kunne modstå norske forhold. Balancen mellem store åbninger og solid murstensværk skaber en arkitektur, der er repræsentativ over for Bygdøynesveien, indbydende mod haven og med storslåede udsigter mod havet.

 

ULTIMA // A work of art

 

Ultima-formatet er den mest eksklusive serie af mursten, vi producerer. Serien indeholder unikke vandstrøgne mursten med mange detaljer og spændende farvespil. Alle murstenene i serien har gennemgået en omfattende produktionsproces for at opnå deres endelige udtryk. Deres unikke overfladestruktur skaber en iøjnefaldende, dynamisk facade, rig på variation.

Se hele serien af Ultima her >>

Læs mere om Ultima lige her >>

 

Find din nærmeste kontaktperson i Randers Tegl her >>

 

 

About // Credits

 

Mursten
ULTIMA RT 163 >>
Beliggenhed
NORWAY
Arkitekt
LIE ØYEN ARCHITECTS
Billeder
LIE ØYEN ARCHITECTS, STIG JENSEN & MIR