Randers Tegl .
Future Living.

Future Living

Mursten er historier om rum og hjem. De er levende historier om hverdagslivet, der leves i vores hjem. Hos Randers Tegl har vi skabt et designkoncept, Brick Collections, der er indbegrebet af alt det.

Brick Collections – et kollektionsunivers af mursten

Mursten er historier om rum og hjem. De er levende historier om hverdagslivet, der leves i vores hjem. Hos Randers Tegl har vi skabt et designkoncept, Brick Collections, der er indbegrebet af alt det.

Brick Collections er skabt i samarbejde med trendspotter og -forsker Anja Bisgaard Gaede fra SPOTT. Murstenskonceptet er et kreativt univers, hvor vi løbende lancerer kollektioner af mursten inspireret af nye trends og tendenser i tidens ånd og livsstil. Konceptet peger ind i fremtiden og fortæller historier om, hvordan vi gerne vil bo, og hvilke livsstilstrends og mursten vi skal holde et godt øje med.

”Hele tanken med det nye kollektionsunivers er at arbejde fokuseret med tidens trends inden for murstenskonceptet, men også at få det formidlet og kommunikeret på en måde, så det afspejler den moderne livsstilsforbruger”- Anja Bisgaard Gaede

Det nye kollektionsunivers af mursten afspejler en ny tilgang til produktudvikling, hvor fokus flyttes meget mere over mod trends, livsstile og forbrugerne.  

 

”De nye kollektioner skiller sig ud. Det er en ny måde at udvikle produkter på, hvor vi vender fokus væk fra os selv og ud mod markedet for at finde nye trends og tendenser inden for livsstils - og modeuniverser, der inspirerer til nye farver og overflader inden for murstensformatet” - Anja Bisgaard Gaede

Mursten er design

Mursten er aldrig bare mursten. De er mere end bare byggematerialer. Som trendforsker ser Anja Bisgaard Gaede mursten som et designobjekt, der er med til at give hjemmet form og funktion.

”Mursten er interessant på flere områder, men også et udfordrende materiale at designe og arbejde med. Der er næsten ubegrænsede muligheder for at arbejde med overflader og farver og sammensætte dem på nye måder, der skaber et unikt udtryk. På den anden side er der en del tekniske udfordringer, fordi mursten bare kræver en lang udviklingsproces.” - Anja Bisgaard Gaede.

Inspirationskilder og nye murstenstrends

De første to kollektioner af mursten, der ser dagens lys, er Habitat og Revived. Habitat er en ny kollektion af mursten, inspireret af naturens farver og vores forbindelse til den vilde natur, der er lige udenfor vores hjem, men som vi føler os mere adskilte fra end nogensinde før i takt med vores moderne byliv.

Den nye kollektion er skabt til, at vi kan blive fortryllet af naturens vilde magi og forene os med den igen. Det er en erkendelse af, at naturen er vores hjem. Det er vores habitat.

”De naturinspireret trends trender lige nu, og vi ser især, hvordan naturens farver og teksturer inspirerer os. Det er derfor også de grønne farver, der præger Habitat-kollektionen.”- Anja Bisgaard Gaede.

 

Udover naturkollektionen har vi også udviklet et farverigt alternativ til de grå murstenslandskaber og den lyse, minimalistiske, skandinaviske livsstil. Den nye murstenskollektion Revived er inspireret af rustikke og roséfarvede terrakottafarver, der vækker associationer til 90’er retrokultur. Den bringer den bløde røde farve tilbage i vores hjem og rum. Den giver en følelse af varm nostalgi.  

Fælles for de to nye kollektioner er, at de hører hjemme under vores nye kollektionsunivers af mursten. Læs mere om Revived her og Habitat kollektionen her.