NY INDKØRSEL TIL GAVN FOR HUS OG HAVE


DIN INDKØRSEL ER DET FØRSTE ØJET MØDER, NÅR GÆSTERNE TRILLER IND PÅ DIN MATRIKEL. DERFOR KAN DET BETALE SIG AT GØRE SIG UMAGE OMKRING DETTE FØRSTEHÅNDSINDTRYK, SÅ DIN INDKØRSEL BLIVER EN SLIK FOR ØJET I KOMMENDE GENERATIONER. GÅR DU MED PLANER OM AT ANLÆGGE EN NY INDKØRSEL, SÅ ER DER FLERE GODE TIPS, SOM KAN SPARE DIG BÅDE TID OG PENGE.

Inden du vælger fliser til din indkørsel, skal du overveje hvilken belægning, der har styrken til at klare mange års tung belastning fra bilen og vinterens hårde frost og saltning. Som altid er underlaget afgørende for den langtidsholdbare belægning – og indkørsler er et særligt kapitel for sig. Den tunge gentagne belastning fra bilens bevægelser betyder, at underlaget kan skride ud til siden, hvis ikke kantsikringen er tilstrækkelig. Derfor er kantsikring og underlaget essentiel for en langtidsholdbar ny belægning til din indkørsel. Læs mere om underlaget her.

DEN VEDLIGEHOLDELSESFRIE INDKØRSEL

Man kan også stabilisere underlaget og fordele trykbelastningen yderligere med en fiberdug lige under afretningslaget. Samtidigt bliver din indkørsel næsten vedligeholdelsesfri, fordi du slipper for ukrudt i fugerne samtidigt med at vandet kan løbe igennem dugen.

Anlægger du ny indkørsel er det enormt vigtigt at tænke på hældning og dræn af nedbøren i dit område. Faldet på de øverste fliser skal gerne have et fald fra midten på mellem 20 og 25 promille, for at forhindre vandpytter samles. Arealet af indkørsler er oftest omfattende, så derfor skal vandet løbe væk fra huset, i afløb eller optimalt set ud i dine blomsterbede. Bor du i særligt nedbørstunge områder, så husk at grave ekstra bundsikringsdræn – også under dine blomsterbede for en sikkerheds skyld.

 

VÆLG DE RIGTIGE BELÆGNINGSFLISER TIL INDKØRSLEN

Når du køber belægningsfliser til en ny indkørsel, er det vigtigt at tænke hele din boligs udtryk igennem: Skal min belægning til min indkørsel adskille sig fra terrassens? Eller er et ensartet look pænere? Rådfør dig evt. hos en anlægsgartner eller i boligmagasiner, hvis du er helt i tvivl om valget af belægningsfliser.

Mange kan godt lide et naturligt spil i belægningen til indkørslen, som samtidigt får patina igennem årene. Hårdtbrændte belægningsklinker i tegl patinerer smukt og har næsten intet vandoptag, som gør dem særdeles velegnet til en ny indkørsel, der skal tåle hård belastning og et skiftende dansk vejr.

Bliv inspireret af et udvalg af forskellige belægningsfliser her.