LAUMANS TEGLVÆRK


Laumans Teglværk i Nordrhein-Westfalen er grundlagt i 1896. Laumans har altid været blandt pionererne inden for fremstilling af glaserede tagsten og er i dag stadig blandt de førende på dette krævende produktområde.

Selv om Laumans er et moderne værk med avancerede produktion, har man holdt fast i de gamle keramikertraditioner. F. eks. sprøjter man ikke glasuren på tagstenene. Den hældes derimod over tagstenene som i gamle dage for at få en tykkere glasur med dybde i farvespillet. Brændingen foregår også i en unik teknik, hvor hver tagsten står frit uden at røre andre tagsten. Det er den eneste måde man kan lave keramiske mesterstykker på.

Samarbejdet med Laumans begyndte i 1997, hvor Randers Tegl-Gruppen overtog markedsføringen i hele Skandinavien af glaserede og engoberede falstagsten fra Gebr. Laumans. I 2004 indtrådte Randers Tegl-Gruppen som hovedaktionær i Gebr. Laumans.

Teglværket, der har en årlig kapacitet på 12 mio. falstagsten, ligger i Bracht tæt ved den hollandske grænse. Salg og markedsføring i Tyskland og Holland sker fra værket i Bracht, mens Randers Tegl Gruppen varetager salg og markedsføring i Skandinavien.

Laumans