Byg det gode indeklima.

FORDELE VED TEGL


HVIS DET ER FØRSTE GANG, DU BYGGER HUS, ER DER MANGE NYE TING, DU SKAL FORHOLDE DIG TIL. EN TING ER DOG HELT SIKKER: NÅR DU ER FÆRDIG MED DIT NYE HUS, KOMMER DU TIL AT BRUGE RIGTIG MANGE TIMER I DET.

 


Det koster lidt mere at bygge et fuldmuret hus, men det er på alle måder en smart investering, der betaler sig. Indervægge i mursten er med til at regulere temperaturen i boligen ved at akkumulere varme og kulde. I vinterhalvåret luner væggene, mens de virker kølende på en varm sommerdag. Det giver et komfortabelt indeklima, som også er sundt at opholde sig i.

Men ud over komfort er der også økonomiske gevinster ved at bygge i tegl. Fuldmurede boliger er ofte mere økonomiske og bruger mindre energi til opvarmning.  Undersøgelser viser også tydeligt, at tegl inden døre er det bedste valg til passiv- og lavenergihuse, fordi væggene effektivt supplerer boligens varmesystem og samtidig absorberer den fugt, som holdes inde af den effektive klimaskærm.

Endelig kan man glæde sig over, at fuldmurede boliger ofte er mere attraktive og opnår en højere salgsværdi, når boligen engang skal sælges – blandt andet på grund af de gode energi- og indeklimamæssige egenskaber, men også fordi fuldmurede boliger altid har været forbundet med høj kvalitet.

HVAD ER ET FULDMURET HUS?

I et fuldmuret hus er både facade og indervægge muret op i mursten. Det sikrer dig en række fordele såsom godt indeklima, holdbarhed og ikke mindst god gensalgsværdi.

 

STÆRKE FORDELE

En muret indervæg tåler tidens tand bedre end noget andet byggemateriale. Den har en høj bæreevne og minimerer risikoen for revnedannelse.

 

100% NATUR

Mursten er et rendyrket naturmateriale, der hverken belaster dig eller miljøet. Mursten er brændt ved så høj en temperatur, at alt organisk materiale forsvinder.

 

GOD ØKONOMI

Et fuldmuret hus er en investering, der betaler sig på kort og på langt sigt. Merprisen for en muret indervæg er beskeden.

 

AKKUMULERING

Mursten er et tungt materiale, der akkumulerer varme og kulde. Det giver et behageligt indeklima og sparer på energien.

 

LUFTFUGTIGHED I BALANCE

Mursten har let ved at optage fugt, da tegl har en langt mere diffusionsåben overflade end andre bygningsmaterialer.

 

ALTID TØRT OG SUNDT

Mursten er 100 % uorganiske og absorberer fugt bedre end noget andet byggemateriale. Kombinationen minimerer risikoen for skimmelsvampe og husstøvmider.

 

Sssh ...

Mursten er et tungt byggemateriale, der giver den bedste lyddæmpning mellem boligens rum. Støj udefra dæmpes også bedst med tunge vægge.

 

DEN FULDMUREDE BOLIG ER FULD AF FORDELE

Måske ved du præcis, hvad du vil have? Måske er du stadig i researchfasen, og leder efter inspiration til det perfekte hjem til familien. En ting er dog helt sikker. Når du er færdig med dit nye hus, kommer du til at bruge rigtig mange timer i det. Faktisk opholder vi os op til 90% af vores tid inden døre. Derfor giver det overordentlig god mening at have indeklimaet med i dine overvejelser, når du planlægger dit nye hus.

Mursten er et af de bedste materialevalg til indendørs brug, hvis du vil sikre familien det bedste indeklima. Det er der flere årsager til – faktisk så mange, at man kan lave en hel brochure om, hvor godt det er at bo i en fuldmuret bolig.

I et fuldmuret hus er både facade og indervægge muret op i mursten. Det kaldes også en tung væg i modsætning til lettere alternativer som eksempelvis gasbeton, gips, gipsbeton og træ.

DET FULDMUREDE HUS ER EN SPAREGRIS

Murstensvægge er det oplagte valg til moderne og energieffektive boliger med nye varmeinstallationer. Eksempelvis varmepumper i kombination med gulvvarme og indervægge i mursten er en smart, teknisk gennemtænkt og fremtidssikret løsning, der hurtigt er tjent hjem.

De tunge indervægge bidrager til at holde temperaturen konstant i kraft af deres termiske masse – ligesom at de har evnen til at udligne eventuelle varmeudsving ved solskin og kulde. Det er særlig hensigtsmæssigt i forbindelse med moderne byggereglementer, hvor varmen i boligen sikres med en lav, men konstant fremløbstemperatur.

I sommerhalvåret begrænser de massive vægge behovet for køling og ventilation i de varmeste måneder. Overskudsvarme er nemlig blevet den energieffektive boligs største komfortproblem, men de murede vægge sikrer en konstant og behagelig temperatur, som også kan registreres på energiforbruget.

SKABT TIL LIV OG GLADE DAGE

Har du én gang boet i et fuldmuret hus, vil du aldrig bo på andre måder. Murstensvægge er som skabt til det dynamiske familieliv, hvor der flyttes rundt, byttes værelser og løbende ændres på indretningen. Den massive væg tåler dagligt slid og slag fra hele familien. Derudover kan du glæde dig over, at blanke murstensvægge er helt vedligeholdelsesfri. Vandskurede vægge er nemme at rengøre og selv de tungeste reoler, skabe og lignende kan med lethed fastøres direkte i vægen uden brug af ekstraudstyr og særligt værktøj.

Bæreevnen for en skrue i en murstensvæg er mange gange højere end i en let vægkonstruktion.

 

BYG GRØNT MED MURSTEN

Tegl er et gennemprøvet byggemateriale, der holder i hundredevis af år. Faktisk ved vi ikke helt, hvor længe mursten egentlig holder, for nogle af de ældste bygninger i tegl står stadig den dag i dag, og det bliver de nok ved med længe endnu. Set i det perspektiv hører tegl til blandt de mest miljøvenlige byggematerialer på markedet, fordi mursten altid vil overleve træ, gips og andre lette materialer.

Den fuldmurede villa er kommet for at blive, og jo mere energivenligt du ønsker at bygge – jo mere relevant er det at overveje den fuldmurede villa. Så har du samtidig fornøjelsen af at bo i en bolig, der både tænker på dit helbred og din økonomi.