Nyt tag på 50'er villaen

Parret Anne og Simon, der også er kendt fra TV2-programmet Nybyggerne, købte en gammel villa fra 1950 og har kastet al deres energi i en totalrenovering. I forbindelse med renoveringen udskiftede Anne og Simon også det gamle tag med et nyt tag i sort tegl, der fornyede hele husets udtryk. Det var første gang parret skulle skifte et tag. Læs om deres tagprojekt - eller se hvordan i videoen.

 

 

HVAD OVERRASKEDE JER MEST VED JERES TAGPROJEKT?

Det er formentlig første og eneste gang, vi skifter tag, så derfor var vi meget grønne i hele vores tagrenovering. Da vi gik i gang med tagrenoveringstankerne, blev det ret hurtigt tydeligt for os, at det var en hel videnskab at skifte tag med overvældende mange muligheder og løsninger. Det viste sig, at et tag ikke bare er et tag. Det er et meget markant udtryk på huset. Et tag findes også i mange facetter og prisklasser. Vi brugte lang tid på at sætte os ind i stil, udtryk, tagkvalitet og at søge råd hos fagfolk. Det der overraskede os mest, var hvor tydeligt et aftryk et tag faktisk sætter på et hus. Det forkerte tag kan efter vores mening ødelægge hele husets udtryk, stil og charme.

HVORFOR VALGTE I ET TAG I TEGL?

Vi valgte et tag i tegl efter grundig søgning og rådgivning. Et tegltag er kvalitetsmæssigt meget bedre end beton. Tegltag holder også glans og farve bedre, hvorimod betonsten er mere ru og kommer hurtigt til at se snavset og grimt ud. Vores tegltag fra Randers Tegl er et dansk produceret kvalitetsprodukt. Samtidigt bliver et tegltag smukt med tiden, så vi ikke skal rense det i tide og utide. Tegl holder længst – og det betyder meget for os.

HVORDAN FANDT I DEN RIGTIGE FARVE OG TYPE TEGL?

Vores hus er “født” med rødt tag og brune trævinduer. Men da vi lavede en markant ændring ved huset, ved at skifte alle vinduer til sorte aluvinduer, så virkede det naturligt også at konvertere til et sort tag, da det efter vores mening også passer bedre arkitektonisk til huset. Før vi gik i gang med projektet, havde vi aldrig skænket de mange forskellige tagstensfaconer en tanke. Men da vi først fik øjnene op for, hvor meget af husets udtryk man kan ødelægge med et forkert tagstensvalg, valgte vi at søge råd hos både fagfolk, tømrer og rådgivere fra Randers Tegl. Vi endte med at vælge en klassisk vingetagsten fra Højslev, da tagstenens form giver et rigtig flot og harmonisk udtryk, der matcher husets stil. Derudover fik vi anbefalet Højslev vingetagstenene af fagfolk, der har meget mere erfaring med tagudtryk og -stil end os.