Leksikon

Er du stødt på et begreb, du ikke kender?

Blødstrøgne mursten

Blødstrøgne mursten fra Randers Tegl har en rustik overflade, der er rig på detaljer. Stenene produceres på avancerede anlæg, men produktionsmetoden gør, at hver enkelt sten får sin egen unikke overfladestruktur. Resultatet er moderne blødstrøgne mursten med de bedste tekniske egenskaber, men med det klassiske og eksklusive udeseende, som er karakteristisk for de tidligere håndlavede mursten.

Blødstrøgne mursten hører til blandt de foretrukne mursten til de fleste former for moderne byggeri, men er også relevante til renovering af eksisterende byggeri.

Vores brede sortiment af kulbrændte mursten og reducerede mursten i mange farver og nuancer sikrer, at du altid finder den helt rigtige mursten til dit projekt.

Håndstrøgne mursten

Håndstrøgne mursten fra Randers Tegl produceres på moderne anlæg, men ud fra klassiske principper. Produktionen foregår ved at leret kastes ned i forme. På den måde opnår håndstrøgne mursten en mere markant og rustik overflade, der giver spændende facader med store variationer og farvespil.

Selvom håndstrøgne mursten er skabt ud fra principper fra klassiske håndværkstraditioner, er der naturligvis tale om et moderne produkt med gode tekniske egenskaber.

Vores brede sortiment af mursten sikrer, at du altid finder den helt rigtige mursten til dit projekt.

Blådæmpede tagsten og mursten

Blådæmpede tagsten og mursten er almindelige produkter, der bliver brændt en ekstra gang med meget lav ilttilførsel. Processen giver materialet et eksklusivt, blå-sort farvespil. Den mørke farve gennemtrænger tagstenen eller murstenen og fremhæver materialets naturlige farvespil.

Engobe

En engobe er en tynd lerblanding, der påføres tagstenen eller murstenen, inden de brændes. Engober åbner op for en ny verden af farvemuligheder og bruges både til overfladebehandlong af tagsten og mursten. Engoben gør overfladen på produktet stærk og modstandsdygtig. Samtidig bliver overfladen mere smudsafvisende og mindre reflekterende.

Skab unikke uderum med belægning i tegl

Belægning i tegl er det naturlige, stilrene og holdbare valg til udendørs belægninger. Se TRUE COLOR – ny serie af belægningsklinker til stilfulde løsninger.

Læs mere